دولومیت دانه بندی وپودری

انتشار: 7 فروردین 1403
بازدید: 884 بار

دولومیت دانه بندی ومیکرونیزه

سنگ معدنی دولومیت با فرمول شیمیایی CaMg(CO۳)۲ در سه جهت رخ کامل دارد. اکثر دولومیت‌ها به رنگ‌های خاکستری مایل به کرم و سفید مایل به خاکستری یافت می‌شوند ولی برخی با رنگ‌های دیگری مانند سفید، زرد، سبز و سیاه هم دیده شده‌اند. این کانی دارای وزن مخصوص ۶/۲ گرم بر سانتیمتر مکعب، سختی آن ۴–۵/۳ و دارای جلای شیشه‌ای یا مرواریدی می‌باشد. عناصر تشکیل‌دهنده دولومیت عمدتاً اکسید منیزیم (MgO)و آهک (CaO) می‌باشد ولی ممکن است عناصر دیگری چون اکسیدهای آهن، سدیم و پتاسیم نیز در ساختمان آنها یافت شود.  دولومیت به صورت لایه‌های عظیم با ضخامت‌های چند ده فوتی یافت می‌شود. دولومیت به عنوان یکی از اجزاء رایج سنگ‌های رسوبی شناخته می‌شوند. سنگ‌های حاوی دولومیت را با همان نام دولومیت یا سنگ آهک دولومیتی می‌شناسند. کانی‌های کربناته شامل کلسیت، آراگونیت، دولومیت می‌باشد. شاید هیچ ماده معدنی دیگری، مصارفی را که سنگ آهک و دولومیت دارند، نداشته باشد. سنگهای کربناته به خاطر خواص فیزیکی خود پایه‌های اساسی صنعت مصالح ساختمانی را تشکیل می‌دهند و از بدو تمدن بشری مورد استفاده بوده و در حال حاضر نیز مصارف این سنگها رو به افزایش است. سنگ‌های کربناته ۵۰٪ مخازن نفت و گاز دنیا و۹۵٪ مخازن نفت و گاز ایران را شامل می‌شوند. رسوبات کربناته از کلسیت (کم یا پرمنیزیم) یا آراگونیت و مقداری نیز دولومیت، پیریت و کوارتز، تشکیل شده‌اند.

دانه بندی
شرکت پارس سیلیس  قادر است سنگ دولومیت خود را در دانه بندی های مختلف با بهترین کیفیت ارائه کند.

پارس سیلیس فروش دولومیت دانه بندی شده مشخصات محصول : بصورت دانه بندی، میکرونیزه. معدن در حال بهره برداری دارای پروانه بهره برداری حداقل میزان استخراج : با توجه به نیاز مشتری. میزان قابل برداشت روزانه : باتوجه به نیاز مشتری. معدن سطحی – روباز – توده ای درصد Mgo بالای ۲۲.۳۰  قابل صادرات و آماده تحویل مشتریان بالفعل شامل صنایع ( سنگ مصنوعی،ذوب آهن ، فولاد سازی ، شیشه ) و …رادارد.

کاربرد دولومیت:

۱- کنترل کننده pH

۲- تهیه منگنز از آب دریا

۳- تولید اکسید و هیدروکسید منیزیم

۴- صنایع ذوب فلزات به عنوان گداز آور

۵- کشاورزی (به عنوان کود و تنظیم کننده PH مواد مغذی در خاک)

۶- صنایع لاک سازی، رنگ سازی و بلورسازی ، ریخته گری ، تصفیه آب

۷- صنایع نسوز (آجر شاموتی، سیمان سازی و …) پر کننده در لاستیک

۸- صنایع ساختمانی (کاشی و سرامیک سازی، شفته ریزی ، شیشه سازی و . . . )

۹- خوراک دام(به عنوان افزودنی درمنبع تامین مواد معدنی) 

دولومیت به عنوان منشاء CaO و MgO در صنایع ذوب فلز (آهنی و غیرآهنی)، کشاورزی (به عنوان کود و تنظیم کننده خاک)، تهیه منگنز از آب دریا، صنایع نسوز (آجر شاموتی، سیمان سازی و…)، شیشه سازی، صنایع ساختمانی (کاشی و سرامیک سازی، شفته ریزی و…)، پرکننده در لاستیک استفاده می شود.

نقش دولومیت در خوراک دام

دولومیت خوراک دام در گاوداری ها ومحل های پروش دام به عنوان یک منبع تامین مواد معدنی نقش مهمی درحفظ سلامت دام وافزایش مواد مغذی در محصول تولید شده ازدام را دارد.

دولومیت خوراک دام از نوع سنگ کربنات کلسیم معدنی GCC بوده که معمولا فراوری خاصی روی ان انجام نشده است.دو لومیت از نوع اهک کلسیمی با خلوص بالا می باشد.

مصرف این ماده بخصوص برای گاوهای شیری از اهمیت بالایی برخوردار میباشد.

از جمله مزایای استفاده دولومیت در خوراک دام بدین شرح میباشد:

*قابل مصرف برای تمامی دام ها اعم از گاوداری،پرورش گوسفند وبز

*تامین کلسیم مورد نیاز بدن دام ومقابله با بیماری های اسکلتی نظیر پوکی استخوان

*بهبود فعالیت آنزیم وهورمون های بدن دام

*جلوگیری از مشکلات عصبی مانند گرفتگی عضلات

افزودن کربنات کلسیم ودولومیت در خوراک دام، مطابق تحقیقات صورت گرفته در سراسر جهان، باعث افزایش کیفیت و کمیت شیر و افزایش میزان رشد حیوان می شود. کلسیم یکی از عناصر اصلی برای تشکیل و رشد استخوان بوده و مصرف آن یک فاکتور مهم در رشد مناسب گوساله های جوان است. اگر میزان کلسیم دریافتی دام کم باشد ، باعث کاهش رشد گوساله ها شده و بیماری هایی نظیر نرمی استخوان ، ضعف اسکلت و شکستگی های متعدد استخوانی را در پی خواهد داشت. متابولیسم کلسیم در گوساله ها یکی از مهم ترین فاکتور های پرورش دام است. کلسیم یک ماده اساسی برای فعالیت در ماهیچه ای می باشد. برای تولید بیشتر شیر گاو مصرف بیشتر کلسیم مورد نیاز است. مصرف پودر دولومیت وکربنات حاوی کلسیم  در خوراک ماکیان نیز موجب بهبود کیفیت تخم و افزایش ضخامت پوسته‌ی آن می گردد.

نقش دولومیت در تنظیم ph آب

سختی آب و چگونگی تصفیه سختی آب

نوشیدن یک لیوان آب سخت (نظیر آب معدنی) به طور کلی برای سلامت فرد مضر نیست ولی استفاده بلند مدت و همیشگی می تواند باعث بروز مشکلاتی نظیر سنگ کلیه باشد. سختی آب همچنین می تواند مشکلات جدی در کاربردهای صنعتی ایجاد کند، به عنوان مثال در دیگ های بخار، برج های خنک کننده باعث ایجاد رسوب می شود و حذف، کنترل و جلوگیری از ایجاد این رسوبات هزینه های زیادی را تحمیل می کند. تشکیل رسوبات در آب گرم کن، کتری و شیرآلات و لوله ها، مثال هایی از عوارض آب سخت در مصارف خانگی، می باشد.

سختی آب بر دو نوع سختی دائمی و سختی موقت می باشد. سختی موقت (سختی ناپایدار یا سختی کربناتی) که ناشی از وجود بی کربنات کلسیم و بی کربنات منیزیم در آب می باشد و سختی دائم (سختی پایدار یا سختی غیر کربناتی) که شامل سولفات ها، کلرورها، نیترات ها، فسفات ها و سیلیکات های منیزیم و کلسیم می باشد.

 برای کاهش رسوب گذاری آب های سخت (بدون حذف سختی آب) می توان از روش هایی نظیر افزودن دولومیت، تزریق اسید(پایین آوردن PH) و یا سختی گیرهای مغناطیسی استفاده کرد.

شرکت پارس سیلیس به عنوان بزرگترین مجموعه تولید مواد معدنی غرب کشور اماده همکاری با تولید کنندگان مواد معدنی دامی و دامداری های کشور و همچنین معرفی تولید کنندگان این محصول فراوری به دامداران عزیز کشور میباشد.

 

 

ویژگیهای شیمیایی دولومیت:

سنگ دولومیت میکرونیزه هنگام انحلال در آب به عنوان قلیایی عمل میکندو در اثر واکنش با کربن دی اکسید و آب کلسیم هیدروژن کربنات و منیزیم هیدروژن کربنات تولید میگردد.

 

شرکت پارس سیلیس باراه اندازی خط تولید دولومیت با دستگاه سپراتور توانسته نیاز مشتریان خود را که درخواست دولومیت میکرونیزه با مش ریز را دارند براورد نماید. 

بیشتر بخوانید

نوشته‌های مشابه

روابط عمومی

راه های ارتباط با ما

تلفن ثابت: 081 33342298
تلفکس: 081 33342298
تلفن همراه: 0918 951 9868
پشتیبانی واتساپ: 0918 951 9868
پشتیبانی تلگرام: @parssilis
پشتیبانی ایمو: 0990 304 9509
آدرس کارخانه: ملایر، کیلومتر ۲۵ جاده همدان، جاده ارگ باستانی نوشیجان شهرک صنعتی شوشاب کارخانه فرآوری مواد معدنی پارس سیلیس
شروع گفتگو
نیاز به پشتیبانی دارید؟
سلام
شما به پشتیبانی وصل می شوید...